ČUDNOVATE ZGODE ŠEGRTA HLAPIĆA

07.09.2013.

U subotu, 7. rujna 2013. godine u 19.30 h u koncertno- kazališnoj dvoranani Stari Grad odigrati će se predstava "Čudovate zgode šegrta Hlapića" povodom otvaranje nove kazališne sezone u Starome Gradu i obilježavanja 100. obljetnice od izdavanja ovog književnog djela.
Iz pera Ivane Brlić Mažuranić nastao je roman o dječaku - malenom kao lakat i veselom kao ptica: šegrtu Hlapiću. Od tada priče o avanturama ovog dječaka nezaobilazan su dio odrastanja svakog djeteta u Hrvatskoj.
Upravo ovaj roman i zajedničko čitateljsko iskustvo je jedna od onih nevidljivih spona koje nas povezuju od najranije dječje dobi. Šegrt Hlapić opće prihvaćen je junak djetinjstva hrvatske nacije, a 'Čudnovate zgode šegrta Hlapića' najobjavljivaniji hrvatski dječji roman (i vrlo vjerojatno ne samo dječji) - objavljena su dva izdanja na engleskom, tri izdanja na kineskom, osam izdanja na japanskom, izdanje na esperantu, dva bengalska izdanja, vijetnamsko, sedam slovenskih izdanja itd.).
100. obljetnicu šegrta Hlapića proslaviti će se i u Starome Gradu i to izvedbom ovog književnog dijela mlađe dramske skupine GSU „ STELLA MARIS HVAR“ u režiji profesorice Sandre Domanović.


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |