David Trueba: ŽIVOT JE LAKŠI ZATVORENIH OČIJU

19.11.2014.

23.11.2014. u 20.00 Kino Mediteran će u zimskom kinu Stari Grad prikazati španjolski film Davida Tuerbe: Život je lakši zatvorenih očiju.
Usamljeni profesor engleskog jezika Antonio toliko posvećeno prati karijeru Beatlesa da bi posramio i najzaluđenijeg tinejdžera. Pobožno snima njihove pjesme na magnetofonsku vrpcu i raspravlja sa svojim učenicima o značenju kultne pjesme „Help“. Na vijest da John Lennon dolazi u Almeriju snimati film Richarda Lestera „Kako sam dobio rat", sjeda u auto i kreće na dugi put po Španjolskoj u vrijeme Franca. Putem skuplja dvoje autostopera, Juanja koji je radije pobjegao od kuće nego da dopusti da mu tata, autoritarni policijski službenik, ošiša dugu kosu, i trudnu Belén uplašenu za vlastitu i djetetovu budućnost. Film je inspiriran stvarnim događajima, a naslov „Život je lakši zatvorenih očiju" je stih iz pjesme „Strawberry Fields Forever“ koju je Lennon napisao dok je snimao film u Almeriji. Nominiran za sedam prestižnih španjolskih nagrada Goya, film je osvojio čak šest, uključujući one za najbolji film i redatelja.
David Trueba, španjolski redatelj, scenarist, glumac, novinar i pisac rođen je 1969. u Madridu. Najmlađi je sin madridske obitelji s osmero djece, među kojima je i Fernando Trueba, dobitnik Oscara u kategorijiza najbolji strani film „Belle Époque“ iz 1993. Autor je brojnih bestselera od kojih su dva prevedena i na hrvatskiUlaznica 20,00 kuna.


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |