EGOSTRIPER by Alem Ćurin

12.11.2013.

16.11.2013. (subota) u 19.00 otvaranje izložbe plakata za Splitsko kazališno ljeto 2013 i predstavljanje knjige EGOSTRIPER u Gradskoj knjižnici i Čitovnici.
Gradska knjižnica i čitaonica Stari Grad, poziva vas na izložbu plakata za Splitsko kazališno ljeto 2013 i na predstavljanje knjige EGOSTRIPER Alema Ćurina.
"Egostriper” Alema Ćurina knjiga je nesvakidašnja, osebujna i bizarna, barem koliko i njezin autor. Za početak, možda je najuputnije pokušati rasvijetliti misterij koji se krije iza potpisnikova imena, “misterij”, jer životopis dotičnoga krcat je ćudljivim zapletima i upravo paradoksalnim obratima, koje je teško i čestito pohvatati, a kamoli valjano razumjeti.
U javnosti ga obično predstavljaju kao autora stripova, što je u isti mah i neupitna istina i zgoljna laž. Ćurin se doista, dulje od tri desetljeća, predano i sa strašću koja je svojstvena samo najvećim zanesenjacima, bavi sekvencijalnim pripovijedanjem. Za taj je rad primio i međunarodne nagrade i komplimente kritike, no znamo li koliko je računa uspio poplaćati honorarima za štivo u sličicama, nikako ga ne možemo staviti u nišu stripovnih profesionalaca - cijeloga života izdržavao se radom u drugim grafičkim disciplinama, osobito kao plodni novinski ilustrator.


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |