Ekspedicija TRAGOM AFRIČKE FLOTE

18.06.2013.

Ove godine obilježava se deseta godišnjica od čuvene ekspedicije Faros - Paros - Faros, zasigurno dobra prilika za planiranje novog poduhvata - ekspediciju Tragom afričke flote - putovanje na otočić Lampedusa.
Ovih dana navršilo se desetljeće otkada su se šestorica članova čuvene ekspedicije Faros – Paros – Faros, praćeni ekipom HTV-a, jedrenjakom “Besa” vratili u svoj Stari Grad, a do 700 nautičkih milja udaljenog Parosa plovili su preko Jadranskog, Jonskog i Egejskog mora da bi ponovno uspostavili veze sa stanovnicima toga grčkog škoja s kojega bijahu utemeljitelji drevnog Farosa (384. pr. Krista), te da bi rekonstruirali rutu kojom su oni prije gotovo 2400 godina doplovili do otoka Hvara.
Bila je to prigoda za ponovno okupljanje i prisjećanje na sve lijepe trenutke što su ih tada proživjeli, no ova skupina najavljuje da bi uskoro mogli krenuti i Tragom hvarske afričke flote, to jest sve do malog vulkanskog otočića Lampeduse što se nalazi između Malte i obale Tunisa.
− S Parosa smo dobili čestitku kojom izražavaju nadu da ćemo se opet susresti, što znači da volja za daljnjom suradnjom još uvijek postoji, međutim, mi bismo željeli krenuti rutama svojih predaka i do Lampeduse, kamo su naši ribari jedrenjacima odlazili gotovo 50 godina, krajem 19. i na samom početku 20. stoljeća.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |