EUROPICA

22.06.2013.

Povodom ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, na trgu Škor će se odigrati dječja predstava EUROPICA, 24. lipnja (ponedjeljak) u 20.30 sati. 
Predstava „Europica“ ili vodić kroz EU za male Europljane, educira i upoznava, na zabavan način, djecu sa njihovom budućom zajedničkom državom. Gledatelje po raznim zemljama Europske unije vodi Hermes (Alan Katić), grčki bog puta, koji ih tom prilikom upoznaje sa zemljopisnim položajem i karakterističnim običajima pojedinih zemalja, ali i sa njihovim pripadnicima, pa tako u svakoj zemlji upoznajemo nekog tipičnog stanovnika (Kristijan Ugrina u raznim ulogama), koji sa djecom i Hermesom uče brojati, reći hvala na nekom od jezika,pozdraviti ili jednostavno pričaju o znamenitostima neke zemlje.
Kako bi se naglasile sličnosti i zajedničko kulturno nasljeđe, svi su likovi koji se pojavljuju nazvani inačicom hrvatskog imena Ivan, pa tako pred djecom redom prodefiliraju, John, Hans, Giovanni, Johann, Juani, Jean i Janoš.
Zabava i edukacija se ovdje neprestano izmjenjuju i prožimaju, pa tako spominjemo povijesne ličnosti kao što su Mozzart, Kraljica Elizabeta, brača Grimm, Kolumbo, ali i Pinokija, Harry Pottera, Pepeljugu, Hlapića i mnoge druge.
U tekstu su predviđene interakcijske dionice u kojima glumci direktno komuniciraju s publikom, što pridonosi mogućnosti neposrednog učenja, ali i lakšem održavanju pozornosti kod ovako živahne publike.
Predstava je namijenjena djeci vrtićke dobi i školarcima nižih razreda a traje 40-45 minuta.
U stvaranju ove predstave vodile su nas ideje zajedništva, tolerancije i prosperiteta. Vodila nas je i želja da se djeci ukazuje da su prijateljstvo i otvorenost za novo, vrijednosti kojima treba dati priliku.01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |