FAROS MARATON 2013

27.08.2013.

31.08.2013 u 08:00 sati započima 38. Faros Maraton.
Nakon mnogobrojnih svjetskih prvaka koji su proteklih godina odmjeravali snage u Starogradskom zaljevu, Faros je napravio još jedan veliki iskorak i pokazao zašto danas uživa primat najprestižnijeg svjetskog maratona i prvog koji je primljen u Kuću slavnih u Fort Lauderdaleu na Floridi. Poslije višemjesečnih pregovora, nastup na ovogodišnjem 38. Maratonu koji se 31. kolovoza održava u Starome Gradu na Hvaru potvrdio je aktualni olimpijski pobjednik iz Londona i nedavno svjetski prvak iz Barcelone, tunižanin Oussama Mellouli. Ous, kako ga mnogi u svijetu plivanja od milja zovu je također i olimpijski pobjednik iz Pekinga na 1500 m te višestruki svjetki prvak na 400, 800 i 1500 m što mu daje dodatnu težinu.
“Nastup olimpijskog pobjednika je jedino što je Farosu još nedostajalo i zato smo presretni što ćemo ove godine ugostiti takvu planetarnu zvijezdu poput Ousa. Njegov dolazak, u koji je utkan naš veliki trud je najbolja potvrda da se nakon prijema u Kuću slavnih nismo uspavali na lovorikama nego smo to shvatili kao obavezu da Faros učinimo još jačim i po kvaliteti sudionika i organizacijski u što će se svi ove godine moći uvjeriti.” – izjavio je utemeljitelj Farosa i predsjednik Saveza Vicko Šoljan.
Unatoč velikom interesu iz cijelog svijeta Organizacijski odbor neće povećavati limit broja sudionika, a nastupit će ukupno 35 plivača iz 23 zemlje sa četiri kontinenta što je rekordan broj država u dosadašnjoj gotovo četiri desetljeća neprekinutoj povijesti. Osim Melloulia nastupit će i još nekoliko bivših svjetskih prvaka poput Dyatchina (Rus) i Cleria (Ita), pa četverostruki pobjednik i aktualni rekorder Studzinski (Njem), prvaci Austrije Schweinzer, Škotske Deans, Švicarske Hohl, Slovenije Mihovec, Španjolske Larosa, jake domaće snage predvođene Čopcom, Šitićem i Milanom, prvakinje SAD-a Kelly i Jennings, Rusije Sokolova i Petrenko, Njemačke Ehmcke, Češke Sterbova, Kanade Nolan, Nizozemske Sohl, domaće uzdanice Levačić i Perčić, itd, itd. To je tim značajnije kada se zna da se istog vikenda u Napulju održava finale Grand Prixa gdje su mnogi plivači primorani ići zbog bodova i koje je iz lipnja prebačeno na 01. rujna. Ali na kvalitetu Farosa to očito neće nimalo utjecati, jer Starograđani uvijek s punim pravom znaju reći: Jedan je unikat, a sve ostalo su samo kopije. Kuća slavnih to najbolje potvrđuje!


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |