Kazalište Petar Hektorović

Amatersko kazalište "Petar Hektorović" osnovano je daleke 1880. godine, na temeljima kazališnog života iz XVI stoljeća u doba renesansnog pjesnika Petra Hektorovića.
Tadašnji kazališni život odvijao se na otvorenom (crkvena prikazanja), a osnutkom Amaterskog kazališta, preko trajne dramske scene prije i poslije II Svjetskog rata, ta se tradicija uspješno nastavlja sve do današnjih dana.
Dakako, održano je tisuće i tisuće proba na kojima je uvježbano preko stotinu predstava, izvedenih pred mnogobrojnom publikom, od 1973. do 2011.godine uprizoreno je 28 premijera koje su doživjele više stotina izvedbi.
Pored predstava, sudjelovanja na susretima, smotrama, festivalima te gostovanjima, kazalište se iskazalo i vrlo uspješnim organizacijama susreta kazališnih amatera Dalmacije i Festivala hrvatskih kazališnih amatera.
Nova generacije kazališnih amatera okupljenih u amatersko kazalište Petar Hektorović, izvela je u 2013. godini odličnu predstavu "Ribarske svađe" autora Carla Goldonija koja je u samo dva mjeseca tri puta izvedena u starogradskom kazalištu.

  

18.04.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 18.04. - 01.06.2017 možete provjeriti u nastavku.

30.12.2016.

TAXI USLUGE

Kontakte TAXI koncesionara na području Staroga Grada možete doznati ovdje.

30.12.2016.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |