IZLOŽBA IVE PERVANA U MUZEJU STAROGA GRADA

22.06.2014.

25.06.2014 u 21.00 sati Otvaranje izložbe Ive Pervana u Muzeju Staroga Grada.
Rođen 24.06.1947 u Splitu, nakon završene gimnazije upisuje studij prava, koji napušta nakon dvije godine, shvativši da taj studij nije blizak njegovoj kreativnoj prirodi, od malena okrenutoj ljepotama kojima smo okruženi, vidljivim i skrivenim.
Potom upisuje studij na Višoj ekonomskoj školi, a zatim prelazi na vanjsku trgovinu na kojoj apsolvira. Počeci bavljenja fotografijom datiraju iz srednje škole, u uvjetima koji su najblaže rečeno bili skromni , što njegovoj kreativnosti nije ni najmanje smetalo.
Njegovim fotografijama se služe izdavači turističkih publikacija / vodiči, plakati, razglednice, turističke revije/, tiskaju se razne foto-monografije, autorske i koautorske, .posebno je tražena njegova fotografija kulturne baštine. To i nije bez razloga, pošto je kulturna i prirodna baština njegov prioritetni interes u fotografiji uz želju da se slikom sačuva povijest našega naroda, jer vrijeme a često i naš nemar, kao i nedostatak sredstava rezultiraju nestajanjem brojnih vrijednosti. Već tada dobiva prestižne međunarodne nagrade za svoju fotografiju / Prag, Kopenhagen, Karlovy Vary………../, i to za turističke plakate, motivi kojih su upravo prirodna i kulturna baština Hrvatske.

Od 1990 godine počinje samostalno raditi , uz teškoće koje smo nažalost svi morali proći, te je mladoj državi Hrvatskoj donosi prvu internacionalnu nagradu, i to 1. mjesto na svjetskom natječaju za turistički plakat 1992 god u Beču. Bio je to plakat Splita.

Od 1980 do danas Ivo Pervan ima 30 autorskih foto-monografija , koautorskih više od šezdeset, održao je veliki broj izložbi, a posebno je svojim radom vezan uz promidžbu hrvatskog turizma/ brošure, prospekti, CD-ovi /od 1992. do danas, Hrvatska je dobila 7 / sedam/ prvih svjetskih nagrada za plakate s njegovim motivima.

www.ivopervan.hr

01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |