OTOK HVAR OPET MEĐU NAJBOLJIMA

08.04.2013.

Švedski časopis „Nya Allt Resor“, koji mjesečno čita preko 800 tisuća Šveđana, u svom je travanjskom broju veliku pažnju posvetio hrvatskim otocima Hvaru i Braču, koji su se našli među 17 najpopularnijih otoka Mediterana.
U travanjskom izdanju časopisa ”Nya Allt om Resor” uz hrvatske otoke kao „vrući” otoci Mediterana ističu se španjolska Ibiza, Menorca i Mallorca, talijanska Sardinija, Elba, Lampedusa, Ponza i Sicilija, francuska Korzika, Malta, Cipar te grčki otoci Kreta, Santorini, Kos i Rhodos- prenosi Slobodna Dalmacija. Časopis je proveo i poseban test usporedbe sunčanih sati pojedinih otoka i cijenu paket putovanja za te destinacije, ustvrdivši kako je najekonomičnija posjeta mediteranskim otocima u svibnju, a najskuplja u rujnu.

U reportaži na osam stranica nazvanoj „Na krstarenju u Hrvatskoj“, autorice Elisabet Axås i Lottie Molund opisuju krstarenje na ”MS Afrodita” od Splita do Hvara, koje ističu kao najbolji način upoznavanja oba otoka i uživanja u kristalno čistom moru, najčišćem na cijelom Mediteranu.

Kao posebne atrakcije hrvatskih otoka navode rt Zlatni Rat na Braču i lokalnu vinariju u Bolu u kojoj se može degustirati plavac mali. Švedski mjesečnik ističe Hvar kao otok poznat po svojim buticima i restoranima, ali i kao mjesto koje posjećuju turisti iz cijele Europe, jedriličari te mnoge svjetski poznate ličnosti, koje ovdje mogu pronaći potrebnu osamu i anonimnost.

Hvar opisuju kao otok zaljubljenih i destinaciju za mladence, ali i kao destinaciju za one željene aktivnijeg odmora. Hvar također nazivaju otokom lavande, čiji miris u lipnju dominira cijelim krajolikom, ne zaboravljajući istaknuti i povijest otoka, koja je još jedan od razloga zašto mu se turisti iznova vraćaju. U članku se ističe i bogata enološka i gastronomska ponuda otoka s posebnim naglaskom na mediteransku kuhinju i morske specijalitete.01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |