PEPELJUGA

27.03.2014.

U kazališnoj dvorani Stari Grad, riječko kazalište lutaka odigrati će se musical Pepeljuga u nedjelju 06.04.2014. u 20.00 sati i u ponedjeljak 07.04.2014. u 12.30.
Priča o Pepeljugi prije svega govori o ostvarivanju želja, mukama suparništva i odrastanja među sestrama (i braćom), o pravim vrijednostima koja se kriju iza običnih krpa. Generacije djece odrastale su uz ovu priču o nagrađenoj vrlini i kažnjenom zlu, u kojoj su dobrota, skromnost, poniznost, jednostavnost, istinoljubivost i strpljivost djevojke koja spava u pepelu i zasluženo dobiva ljubav u koju bezrezervno vjeruje, kvalitete koje bi trebale biti uzor svakome djetetu i svakome mladom čovjeku.
Iza Pepeljuginih bosih stopala i žuljevitih ruku bukti ljubav za plesom, kao izrazom krajnje nesputanosti i slobode, želja za kretanjem, promjenom. A svaka promjena donosi neko dobro, neki novi početak. Umjesto čekanja da se stvari same od sebe promijene, Pepeljuga radije sama, doduše uz pomoć vjernih prijatelja iz prirode, upravlja svojom sudbinom ne mireći se s postojećom lošom situacijom u kojoj se iznenada našla. Vjera u sebe, vjera da možda baš nju “sutra čeka neki novi svijet”, ako ne bolji i ljepši, onda svakako drugačiji, pa makar on bio samo u bajkama, pozitivna je misao koja može promijeniti sve.

Autorica teksta: MAGDALENA LUPI ALVIR (prema braći Grimm i Charlesu Perraultu)
Redateljica, koreografkinja i scenografkinja: MOJCA HORVAT
Skladatelj: DUŠKO RAPOTEC - UTE
Kostimografkinja: SANDRA DEKANIĆ
Oblikovatelj rasvjete: SANJIN SERŠIĆ
Uloge:
PEPELJUGA ELENA BRUMINI
PRINC GORAN ZELIĆ
MAĆEHA ALEX ĐAKOVIĆ
SESTRE BOŽENA DELAŠ i DINA ĐUKA
KRALJICA, MAMA KARIN FRÖHLICH
KRALJ, TATA, SAT ZLATKO VICIĆ
PTICE GORAN ZELIĆ, DINA ĐUKA, BOŽENA DELAŠ01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |