RIBANJE I RIBARSKO PRIGOVARANJE - PREMIJERA DOKUMENTARCA U LONDONU

03.10.2014.

DokumentarnI film Ribanje i ribarsko prigovaranje, autorice Chiare Bove Makeido sniman na otoku Hvaru biti će, 03.10.2014., premijerno prikazan u Londonu.

Večeras će u Londonu premijerno biti prikazan dokumentarni film Ribanje i ribarsko prigovaranje, autorice Chiare Bove Makedio- prenosi portal Total Hvar.
Chiara Bove Makedio koja svoje korijene ima na otoku Hvaru, ovaj dokumentarni film je snimala tri godine snimala na otoku Hvaru.
Autorica je uzela naslov iz epske pjesme velikog pjesnika otoka Hvara, starograđanina Petra Hektorovića, ali život ribara prikazala je u današnjem društvu dok u isto vrijeme film poziva na očuvanje načina života odnosno očuvanje onog najvrjednijeg - identiteta otoka.
Ribanje i ribarsko prigovaranje prikaz je mediteranskog otoka iz perspektive jedne mlade žene koja želi odati počast svome djedu i svim onim ljudima koji svoj kruh zarađuju na moru i iz mora.
Za vrijeme boravka na otoku i života s ribarima autorica je željela poslati poruku da bitka za očuvanjem načina života i identitet otoka ipak još nije posve izgubljena pred najezdom sveopće globalizacije, gubitka identiteta i kratkoročnih i bez-sadržajnih trendova.


Fishermen's Conversations from Mirko Pincelli on Vimeo.


01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |