SVEČENIKOVA DJECA

06.02.2013.

U četvrtak, 07. veljače u sklopu „ Starogrojskog karnevala 2013“ u šatoru na Trgu Stjepana Radića (Ploča) s početkom u 20:00 h, održat će se projekcija filma SVEĆENIKOVA DJECA.
Dugoočekivana komedija Vinka Brešana, Svećenikova djeca, doživjeti će svoju premijeru i u Starome Gradu. Kako je bilo i za očekivati, oduševila gledatelje, ali i struku, barem ako je suditi po recenziji kritičara Anđela Jurkasa.
Da je do Vinka Brešana, Hrvatska bi bila silno zabavna zemlja. Gorko slatkasta zemljica. Iako izolirana poput otoka, omiljenog mu mjesta postavljanja gorkastih komedija ("Kako je počeo rat na mom otoku", "Maršal"), bila bi gnijezdom apsurda i karikaturalnih likova, namjerno karikiranih na razinu groteske.
Priča je to o mladom svećeniku koji dođe na otok gdje će uz pomoć dva lokalna osobenjaka bušenjem prezervativa pokušati povećati natalitet mjestašca, dovoljno je suluda da onelineru ne treba poopćavanja. Doduše, morali bi jako suspregnuti ega i naučiti se grleno do suza smijati nekim specifičnostima, pogotovo ako je pitanje humora na račun crkve u zemlji vladajuće katoličke populacije. Film „Svečenikova djeca“ do sada je u Hrvatskoj pogledalo više od 100.000 ljudi.01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |