ZELENA ČISTKA 2013

05.04.2013.

Obavještavam vas da će se Grad Stari Grad u suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o., Šumarija Hvar ove godine prvi put uključiti u nacionalnu kampanju Zelena čistka 2013. godine, koja se provodi u sklopu akcije World Cleanup 2013.
Glavni cilj ove akcije je da se građani i udruge masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu. Zainteresiranost velikog broja volontera 2012. godine u cijeloj Hrvatskoj, prema službenim podacima 41.558 građana iz 161 grada i općine, iz svih županija Hrvatske, u najvećoj akciji ikada provedenoj na ovim prostorima, govori o spremnosti i interesu za zelene teme. U jednodnevnoj petosatnoj akciji očišćeno je 3.746 t otpada sa 729 divljih odlagališta diljem Lijepe Naše. Mnogobrojne udruge, HGSS, planinari, ronioci, vojnici hrvatske vojske, djeca i mladi, i oni nešto stariji, uz bok predsjedniku, premijeru i ministrima, ujedinjeni u istom cilju, udružili su snage i zajedno pokazali što Hrvatska može očuvati danas za bolje sutra.
Želja nam je da se što više udruga, institucija i pojedinaca s područja Grada Staroga Grada ove godine uključi i sudjeluje u kampanji. Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo li se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama.
Ovim vas putem pozivam da se pridružite i uključite u kampanju za čist okoliš, kako bismo zajedno učinili naš životni prostor ljepšim i ugodnijim, na dobrobit svih građana našega Grada.
U prvoj fazi, građani, predstavnici institucija i udruga mogu prijaviti kritična mjesta i divlja odlagališta otpada, koja se nalaze u njihovoj neposrednoj blizini, mjestu gdje žive, rade, provode svoje slobodno vrijeme.
Pozivam vas da svoje sudjelovanje kao i Vama poznata divlja odlagališta otpada, prijavite do ponedjeljka 15. travnja 2013. godine na e-mail: grad@stari-grad.hr ili na broj telefona: 765-520. Središnja akcija Zelene čistke ove će se godine provesti 20. travnja 2013. godine, kada svatko može postati volonter, odvojiti par sati svog vremena, doći na najbliži punkt i pomoći u zbrinjavanju otpada.
Vjerujemo da ćete se odazvati ovom pozivu i da će upravo naši građani dati svoj puni doprinos uspjehu Zelene čistke u Gradu Starom Gradu i cijeloj Hrvatskoj.

Uključite se i podržite našu akciju.
01.10.2017.

VOZNI RED AUTOBUSA

Vozne redove autobusa na otoku Hvaru za period od 01.11.2017. - 18.04.2018. možete provjeriti u nastavku.

23.08.2017.

NOVA INTERNET STRANICA TURISTIČKE ZAJEDNICE GRADA STAROGA GRADA

Obavještavamo vas da novu internet stranicu Turističke zajednice grada Staroga Grada možete pogledati na: www.stari-grad.eu

22.06.2017.

VOZNI RED BRODOVA I KATAMARANA

Vozni red brodova i katamarana na otok i sa otoka Hvara možete pogledati u nastavku.
Share |